demaine interiors / contemporary

/ International Buddhist College of Victoria

International Buddhist College of Victoria

The IBCV required a new facility accommodating main meditation hall, administrative and class room spaces and a ground level café and bookshop. The simple closed form of the building provides for an axial entry point between two robust façade piers, leading to a protected and tranquil interior subtly lit by a light court with green wall to the western boundary, also shaded by adjustable louvres.

The Hall is lit from above, maintaining a visual connection to the sky while providing an appropriate focus on the main altar area.

Project Team

Demaine Partnership

Client

IBCV

Location

Station Street Box Hill

Project Elements

Hall, education centre, café, library and bookshop

Builder

Cooper Morison